10 oktober 2010

De Weekkrant: Henk Boes over partijcongres en de PVV


dinsdag 5 oktober 2010

ZUID – CDA deelraadslid Henk Boes behoorde afgelopen zaterdag tot de tegen stemmers op het nu al legendarische partijcongres. Boes accepteert de uitspraak.

Boes zal het congres niet snel vergeten: "Onvoorstelbaar hoeveel leden er zijn gekomen. Dit maken we misschien nooit meer mee. Het trof mij dat zoveel leden intens meeleven. De discussie tussen voor en tegenstanders verliep keurig. En daar mogen we trots op zijn, zeker over zo'n moeilijke beslissing."
Boes stemde tegen: "De tientallen sprekers die allemaal een minuut kregen brachten allebei goede punten naar voren. De toespraak van oud premier Piet de Jong en minister Hirsch Ballin trokken mij over de streep. Ze spraken over onze idealen en dat we een partij zijn die voor iedereen open staat."
In de plannen van het nieuwe kabinet ziet hij voldoende positieve punten: "Daar ben ik redelijk tevreden over. Een kabinet met Wilders is niet makkelijk. Misschien was het beter geweest als PVV daadwerkelijk ministers had geleverd. Nu nemen ze geen echte verantwoordelijkheid." Boes verwacht dat binnen zijn partij nog de nodige discussie gaan volgen. "Echter de uitspraak is er, zeventig procent voor en dertig procent tegen. Nu moet iedereen zich weer gaan inzetten voor onze idealen. En daarin is voor iedere Nederlandse burger plaats."