17 september 2011

De Weekkrant, Amsterdam Zuid wacht roerige tijd

Klik op het artikel om het te lezen

Henk Boes, deelraadlid van het CDA:  het belangrijkste punt op de agenda is de begroting voor 2012. Die komt eind november in de Raad. Deze week
gaat het in de commissie over de onderdoorgang van het Rijksmuseum. Mag daar straks na de renovatie nog gefietst worden of niet. Het bestuur stelt voor om soms wel en soms niet onder het Rijks te fietsen. Dit alles op basis van een rapport die enkel informatie uit bestaande rapporten gebruikt. Er is geen nieuw onderzoek gedaan. Nu stelt het bestuur voor om soms, om te fietsen. Maar het DB heeft nog niet onderzocht hoeveel dat gaat kosten en wie moet gaan betalen voor de extra fietspaden. Het voorstel rammelt dus aan alle kanten. Het CDA zal dinsdag goed luisteren naar bewoners en bestuur en pas daarna een standpunt innemen.
Boes: Verder gaan we nog een keer kijken naar de gevolgen van de sluiting van buurthuis De Brug. Volgens het DB hebben alle groepen die daar zaten een nieuw onderkomen gevonden. Het CDA wil weten of ook alle bezoekers van de brug zijn meeverhuisd. Want het gaat om mensen. Dat is pas echt wat telt. Ook staat de woonvisie op het programma.
Boes: Wij willen extra aandacht voor gezinnen-midden/groepen. Er moet meer ruimte komen voor gezinnen. Dus woningen met minimaal drie slaapkamers. 
Ook staat veiligheid op de agenda. Wij willen dat ondernemingen in de seksindustrie, softdrugs en de massagesalons moeten aantonen dat ze eerlijk aan hun geld komen. Als ze dat niet kunnen, moet de zaak worden gesloten. Deze Bibob procedure, zoals dat heet, moet snel in deze branches worden ingevoerd.