01 oktober 2011

Afscheid Lody van de Kamp

Afgelopen dinsdag 27 september nam de Raad van Stadsdeel Zuid afscheid van Lody van de Kamp. Meer dan 12 jaar was Lody lid van de CDA fractie, waarvan tussen 2006 en 2010 als fractievoorzitter. Voorzitter van de Raad, Femke Roos sprak de volgende mooie woorden,

Vanavond nemen we ook afscheid van Lody van de Kamp.

Niet over het hoofd te zien en naar het leek onlosmakelijk verbonden met bestuur en politiek van Amsterdam Zuid zuidelijk.

Maar Lody gaat de lokale, Amsterdam zuid politiek, toch verlaten ten behoeve van een stedelijke missie op verzoek van het stadsbestuur.

Ik zou bijna zeggen, ten behoeve van een hoger doel.

Na een eerste periode als duoraadslid in Buitenveldert voor het CDA, vervolgens 8 jaar in Zuideramstel als raadslid en later ook als fractievoorzitter.

De laatste anderhalf jaar, als buitengewoon commissielid, what’s in a name, in groot Zuid.

Een stabiele factor in welzijn en onderwijs, het terrein van zijn kennis en interesse waarin hij zelf zijn weg makkelijk vindt en waar men de weg naar Lody makkelijk te vinden is.

Met zijn vertrek verliest het stadsdeelbestuur een wijs en betrokken volksvertegenwoordiger, een gehoor- én blikvanger regelmatig opererend in de rol van catalisator.

Dit alles gedaan met zijn grote en relativerende gevoel voor humor.

Een heel toegankelijk mens bovendien.

Een combinatie van eigenschappen kortom die in de politieke arena bij uitstek van pas komt.

Ik wil Lody zeer bedanken voor zijn jarenlange inzet en bijdragen aan het openbaar bestuur in Zuid en wens hem alle goeds.